ALBANIJA – ZEMLJA TAJNI

(SKADAR, DRAČ, BERAT, TIRANA)

 

Albanija- još uvek je puna tajni. Zemlja koja je do pre 20-tak godina bila potpuna nepoznanica u turističkom smislu, danas privlači sve veći broj gostiju, ne samo iz regiona već iz celog sveta. Zemlja koja se vrlo brzo razvija, prati turističke trendove, zaslužuje da se nađe na našoj listi destinacija.

Putovanje započinjemo sa Skadrom, najbližem gradu Crnoj Gori, koji je u prethodnih 20 godina doživeo svoj preporod. Danas je moderan grad, koji predstavlja pravi raj za dnevne posete. Osnovan je u 4. veku p.n.e. Bio je prestonica kralja Agrona i kraljice Teute. U 13. veku bio jevažan centar srednjovekovne srpske države pod imenom Rosaf.

Drač je najposjećeniji primorski grad u Albaniji. Poznat je po odličnoj lokaciji, prepoznat i kao mesto za dobru zabavu i izlaske. Drač je grad i luka na obali Jadranskog mora. Nalazi se 33 km zapadno od Tirane i jedan je od najstarijih gradova u Albaniji, koji su osnovali Grci 627. god. p.n.e. Danas je sačuvan je venecijanski toranj i delovi gradskih zidina.

Berat- srednjevekovni biser, koji je karakterističan po svojoj arhitekturi. Zbog svojih utvrđenja i fasada nalazi se na Unesco listi svetske kulturne baštine. Isto tako, poznat je kao grad “Sa hiljadu i jednim prozorom’’.

Tirana- glavni grad Albanije, sa oko pola miliona stanovnika. Ujedno je najveći grad Albanije, industrijski i kulturni centar Albanije. Skenderbegov trg, Palata Nacionalnog muzeja, Etem-begova džamija, Predsednička palata i trg Marije Tezerije, su glavni simboli Tirane, koji su nezaobilazni prilikom posete.

1. dan – 28. 05. 2021. Prijepolje - Bijelo Polje – Podgorica - Skadar - Drač

Polazak iz Priboja u 04,00h, Bistrice u 04,15h, Prijepolja-Dom kulture u 04,30h. Putovanje autobusom preko Bijelog Polja, Podgorice, Božaja do Skadra. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vreme. Fakultativno poseta tvrđavi Rozafa. Nastavak putovanja prema Draču. Obilazak Drača u pratnji lokalnog vodiča (panoramski-autobusom i peške). Smeštaj u hotelu 4*. Slobodno vreme. VečeraNoćenje.

2. dan – 29. 05. 2021. Drač - Berat (fakultativno)- Drač

Doručak. Slobodno vreme za samostalne aktivnosti ili fakultativno poseta Beratu, (u pratnji lokalnog vodiča), jednom od najstarijih i najlepših gradova Balkana. Zbog svojih utvrđenja i fasada nalazi se na UNESCO  listi. Isto tako poznat je kao grad "Sa hiljadu i jednim prozorom". U popodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3. dan– 30. 05. 2021. Drač - Tirana - Bijelo Polje - Prijepolje

Doručak. Napuštanje hotela, putovanje do Tirane – obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vreme ili grupni odlazak u jedan od shoping centara. Fakultativno poseta kompleksu Mrizi i Zanave, gde se može organizovati ručak za grupu. U dogovoreno vreme okupljanje grupe i putovanje preko Skadra, Podgorice, Bijelog Polja sa kraćim pauzama po potrebi. Dolazak u Prijepolje/Bistricu/Priboj u večernjim satima.

 

CENA PO OSOBI:  105 eura. 

 

Cene su date u eurima, plaćanje je u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Plaćanje na četiri mesečne rate: 25.05. – 25. 08. 2021.

 

Hotel “Albania star” kat. 4*, nalazi se u Golemu, turističkom delu Drača. Smešten je na gradskoj plaži i šetalištu, 5km od centra grada. Poseduje sopstvenu plažu, otvoren bazen. Sobe imaju balkon, LCD TV, klima, TWC, fen, WiFi, restoran, bar, terasu, parking, menjačnicu.  

 

Program je rađen na bazi minimum 30 plativih osoba.

 

U cenu je uključeno:

- Prevoz modernim turističkim autobusom (klima, CD) prema navedenom programu,

- Dva polupansiona u hotelu “Albania star” kat. 4* u Draču – Golem (ili hotelu iste kategorije),

- Turistička taksa u Draču,

- Posete prema program putovanja,

- Usluge pratioca/vodiča sve vreme puta,

- Usluge stručnih lokalnih vodiča u Skadru, Draču, Beratu, Tirani,

- Troškovi organizacije putovanja.

 

 

U cenu nije uključeno:

- Međunarodno zdravstveno osiguranje (4 € po osobi),

Fakultativni program: Poseta Beratu sa lokalnim turističkim vodičem – 10 € po osobi.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “SAN-Tours” i standardi YUTA.