1 Dan


Dolazak u Prijepolje u popodnevnim satima. Smeštaj u hotelu/apartmanima. Večera. Noćenje.


2 Dan


Doručak. Vožnja dolinom Lima, preko Brodareva.Manastir Kumanica-obilazak manstira iz XIV veka, posvećenog sv. Arhangelu Mihailu, u kome se čuvaju mošti sv. Georgija Kumaničkog. Kumanica je drugi kultni manastir, odmah posle Ostroga.
Nastavljamo putovanje do Brodareva i na desnoj obali Lima obilazimo manastir Davidovicu, podignut 1281. godine, zadužbina monaha Davida, Vukanovog sina, a Nemanjinog unuka. Po legendi u manastiru su sahranjeni Jugovići, posle Kosovskog boja.
Povratak u Prijepolje. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.


3 Dan


Doručak. Putovanje do manastira Mileševa, drugog manastira po važnosti u Srba, odmah posle Studenice. Mileševa je, kao svoju zadužbinu podigao 1219. godine kralj Vladislav, sin kralja Stefana Prvovenčanog, i unuk Stefana Nemanje. U manastiru je najveći deo života prove Sveti Sava, a posle njegove smrti u Trnovu, u Bugarskoj, njegove mošti su 1236. godine prenesene u Mileševu, gde su počivale sve do 1595. godine, kada ih je Sinan-paša oteo, i spalio na Vračaru. Razgledamo mileševsku galeriju freskoslikarstva: Beli Anđeo, portreti Nemanjića, Bogorodica Mileševska… Slobodno vreme. Povratak u Prijepolje. U pratnji stručnog turističkog vodiča obići ćemo grad koji se prvi put u pisanim dokumentima pominje 1332. godine. Prijepolje je nicalo i razvijalo se uz „carsku srpsku lavru“ manastir Mileševu (XIII vek). Prijepolje je grad na tri reke. Smenjuju se slike koje govore o prožimanju kultura i civilizacija: katolička kapela, pravoslavna crkva i džamija; spomenik sv. Savi i spomen kompleks „4. decembar“ iz Drugog svetskog rata; sahat-kula i stara čaršija u kojoj je i zgrada Muzeja. A u Muzeju rimske skulpture (II – IV vek) i izložba o Vladu Divcu. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.


4 Dan


Doručak. Nastavljamo put dolinom Lima, zatim razgledamo, Potpećko jezero i hidroelektranu „Potpeć“. Prelazimo preko brane na levu obalu Lima, dolazimo do manastira Mažići-posvećenog sv. Georgiju, izgrađen u prvoj polovini XII veka, više puta rušen i obnavljan, da bi konačna obnova bila 2004. godine.

Vraćamo se na desnu obalu Lima i dolazimo do Pribojske Banje. Obilazak manastira posvećenog sv. Nikoli Dabarskom. Ne zna se kada je podignut, postojao je u XII veku, od 1220. godine je sedište Dabarske eparhije. Današnju crkvu sv. Nikole podiga je 1329. godine kralj Stefan Dečanski. Panoramski obilazak Pribojske Banje. Povratak u Prijepolje. Svečana večera sa folklorom i muzičkim programom. Slobodno vreme. Noćenje.


5 Dan


Doručak. Slobodno vreme. Polazak iz Prijepolja.


ARANŽMAN SADRŽI:
- Smeštaj na bazi četiri polupansiona u hotelu/apartmanima u Prijepolju, svečana večera sa folklorom i muzičkim programom,
- Boravišna taksa, osiguranje,
- Program/aktivnosti za vreme boravka: obilasci prema programu, usluge turističkih vodiča,
- Troškovi organizatora.